tisdag 22 februari 2011

Pasta Bolognese

Upplagd av Nicci kl. 16:46

En av mina favoriträtter är just pasta bolognese, speciellt om man använder sig av en något tjockare spagetti som suger åt sig såsen och blir helt fantastisk.

Till 4 portioner behöves:

- 400 gr Spagetti (eller enligt förpackningen)
- 400 gr nötfärs
- 1 gul lök (stor)
- 2-3 klyftor vitlök
- Stjälkselleri
- Morot
- 2 msk kalvfond alt oxfond med rödvin
- 4 dl vatten
- 3-4 dl rödvin
- 800 gr krossade tomarer
- 1 msk strösocker
- Olivolja
- Salt och peppar (chilipulver)
- riven parmesan
- hackad persilja

  1. Skala och finhacka lök, pressa vitlök. Finhacka selleri, morot och persilja.
    Hetta upp olivolja i en stor stekpanna med höga kanter på medelvärme. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i cirka 5 minuter under omröring.
  2. Tillsätt köttfärs och bryn under omröring 5-10 minuter.
  3. Tillsätt fond, vatten, vin, tomat, socker och persilja. Koka upp och låt sjuda 1,5 timme på låg värme. Rör om då och då. Smaka av med salt, svartpeppar och chili om man önskar extra hetta.
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Man väljer själv hur man vill servera, glöm inte att toppa med parmesan!
Tips! Variera din bolognese genom att tillsammans med köttfärsen steka fint hackad, rökig baicon eller genom att toppa den med lite smulad fetaost.

Njut!

0 kommentarer on "Pasta Bolognese"

 

My secret recipes Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez