torsdag 24 februari 2011

Kycklingtårta

Upplagd av Nicci kl. 19:19
Vardagslyx

Vill ni ha en mumsig, lyxig, lättlagad och snabblagad rätt så tycker jag att ni ska testa denna! Passa lika bra till vardags som till fest och uppskattas av alla, stora som små! Receptet har jag snott av min kära vän Bina som delar mitt matintresse och är aldrig sen med att skicka mig dagens frestelse :)

Tänk på att välja den milda tacosåsen om tårtan ska serveras till barn, brukar bli bäst så ;)

- 2 kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 burk majs (liten)
- 1 philadelphia (ej light)
- 1 taco sås
- 1 paket bacon
- riven ost
- tortilla bröd (storleken beror på ugnsformen)
- salt & peppar
- smör till stekning

1.  Skär baconen i små bitar och stek i pannan utan smör. När baconen blivit knaprigt, lägg över på en bit hushållspapper.

2. Fortsätt steka hackad paprika och lök med lite smör om det behövs (brukar bli över efter baconen). Fräs dem till de har får färg, lägg sedan över dem på baconen.

3. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs den i samma panna som tidigare. När kycklingen har fått fin färg kan du lägga i löken, paprika och baconen. Häll även i majsen och låt fräsa ihop en stund.

4. Häll sedan i philadelphiaosten och tacosåsen, smaka av med lite salt och peppar. Låt sedan puttra på svag värmen medan du gör steg 5.

5. Ta en ugnsäker form och och börja lägga i tortillabröden. Det lättaste är att använda en rund form och bröd som är ungefär i den storleken, annars kan man alltid skära till så att det passar. (vilket jag fick göra till tårtan ni ser på bilden)

6. Börja nu med att lägga på ett lager av röran, inte för mkt.. bara så att det täcker lite lätt, men snåla inte heller så att det inte blir för torrt. Lägg sedan på ett tortillabröd till och sedan ännu ett lager av röran. Fortsätt så till dess att all röra är slut.

7. Toppa med riven ost på toppen!

8. In i ugnen på ca 225 grader, grill funktionen till osten har fått en fin färg.

9. NJUT!!!


Tips!

 - Testa att blanda två olika storters riven ost, jag brukar ta cheddar och mozarella

 - Gillar du maten lite starkare kan du krydda med cayennepeppar eller röra i hackade jalapenos i slutet. Tänk på att inte ha för mkt så att man inte tappar den underbara smaken av de övriga ingredienserna! 1 tsk brukar räcka.

1 kommentarer on "Kycklingtårta"

Ann-Sofi on 17 maj 2011 kl. 23:10 sa...

Vilket skojigt recept:)

 

My secret recipes Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez